Bolyai Önképző Műhely

Egy biológus gondolatai a kutatásról

A Fiatal Kutatók Akadémiája szeretettel meghívja Önt Karikó Katalin Egy biológus gondolatai a kutatásról című előadására.

A rendezvény időpontja: 2023. június 5. (hétfő) 15.00–17.00
A rendezvény helyszíne: MTA Nagyterem (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

A rendezvényt megnyitja, köszöntőt mond: Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke
Moderátorok: Wilhelm Imola és Kecskés Gábor, a Fiatal Kutatók Akadémiájának társelnökei

A Fiatal Kutatók Akadémiája által szervezett előadásában Karikó Katalin olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogy mi legyen a célja a kutatásnak; melyik fontosabb, a tudomány megértése vagy a tudományos előmenetel; hogyan őrizhetjük meg lelkesedésünket a tudomány iránt; hogyan definiáljuk a sikert; vagy hogyan lehet a tudományos irodalomban navigálni és az olvasott cikkeket rendszerezni. Az előadás kitér arra is, hogyan lehet több száz kísérleti eredményt feldolgozni, valamint kiemeli az együttműködés és a tudományos kapcsolatok fontosságát, illetve a tudományos (akadémiai-egyetemi) és ipari álláshelyek előnyeit és hátrányait.

Kapcsolódó programként az előadás után minden érdeklődőt szeretettel látunk a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Könyvtár és Információs Központ együttműködésében megvalósuló „Karikó Katalin útja a Lasker-díjig és tovább” című tárlaton is, amely 2023. november 14-ig az MTA Könyvtár és Információs Központ kiállítási terében tekinthető meg. A kiállítás Karikó Katalin életútjának fontos állomásairól és díjairól készült képeket mutat be.
Az FKA tagsága szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a rendezvényre!

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Email
Print

Kapcsolódó tartalmak

Bon-BOM, 2024. február

A Bon-BOM 2024. februári száma Budapest megalakulásának 151. évfordulóján négy nézőpontból láttatja fővárosunkat. Eltűnt Budapest – újrajátszva (Mózes Gergely Sosemvolt Budapest – MMA-kiállítás (Balázs Géza)

MAGYAR FILMEK KLUBJA 2024

A Bolyai Önképző Műhely 2024-től bekapcsolódik a Nemzeti Filmintézet és a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmklubjába. Valamennyi filmklubot rövid szakmai felvezetés előzi meg, a film után pedig meghívott vendégekkel elemző beszélgetésre kerül sor.